PAJOTTENLAND: – Vrijdagavond had in GC Het Koetshuis in Roosdaal de 3de editie van de eindejaarsdrink en erfgoedmarkt van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei plaats.
2013-12-06-erfgoedmarkt_01
Het wordt stilaan een jaarlijkse traditie dat tal van erfgoedenthousiastelingen en -geïnteresseerden maar ook politici zich verzamelen om terug te blikken op een boeiend erfgoedjaar maar vooral ook uit te kijken naar het komende jaar. Zo was er oa. de toespraak van de voorzitter van de Erfgoedcel Marc Snoeck.
2013-12-06-erfgoedmarkt_02 2013-12-06-erfgoedmarkt_03
Terugblik: Men nam afscheid van het project ‘Terug in de MobiliTIJD’.
De Nostalbus reed de laatste keer uit en men stelde de publicatie ‘Bewogen tijd’ voor.
Vooruitblik: Meteen werd ook al vooruitgeblikt naar het nieuwe project van de erfgoedcel: WOI in Pajottenland en Zennevallei. Er staat de regio duidelijk heel wat te wachten; de erfgoedcel biedt een impulsbedrag aan verenigingen, organisaties en scholen die aan de slag gaan met het erfgoed van WOI. In september wil de erfgoedcel eveneens een educatieve website voor de lagere school lanceren en eind 2014 wordt er een reizende regio-expo gelanceerd.

Op de erfgoedmarkt ontdekte men wat tal van musea, verengingen, archieven, … te bieden hebben.
2013-12-06-erfgoedmarkt_04
Er was eveneens een stand van de Erfgoedcel Sint-Pieters-Leeuw. Patrick Huybrechts toonde er de resultaten van zijn oproep om oude foto’s en beeldmateriaal over de gemeente aan de erfgoedcel te bezorgen.

Patrick Huybrechts: “Heeft u oude foto’s in uw bezit over bijvoorbeeld: sportevenementen, processies, optochten, prijsuitreikingen, het onderwijs toen, oude straten en landschappen,…
De Leeuwse Erfgoedcel, in samenwerking met de werkgroep voor Streek- en Volkskunde, de diensten Toerisme en Cultuur en de Leeuwse Kunstacademie, scant u foto’s graag in, catalogeert ze en voorziet ze van uw commentaar als u dat wenst.

Alles gebeurt volledig in onderlinge afspraak in de Kunstacademie aan de Rink nadat u met Patrick Huybrechts een afspraak hebt gemaakt via 0497/51 68 71 of kunstacademie@sint-pieters-leeuw.be .

%d bloggers liken dit: