2013-11-19-bureau-kalenderVLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant en het Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant hebben een bureaukalender ontworpen voor 2014. Elke maand krijgt de gebruiker een grappige cartoon en een nuttige taaltip. Het doelpubliek is deze keer niet zozeer de anderstalige maar wel de Nederlandstalige die tips krijgt over toegankelijk taalgebruik.

Het is niet evident om op een duidelijke, verstaanbare manier het Nederlands als contacttaal in de Rand te gebruiken. Het Huis van het Nederlands heeft de afgelopen jaren heel wat tips opgesteld om op een toegankelijke manier met anderstaligen te communiceren. Deze bureaukalender is hiervoor een praktisch en concreet hulpmiddel’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het Vlaams karakter.

Er werden 2.300 bureaukalenders gedrukt. Ze worden in de loop van de komende maanden gratis verdeeld onder de lokale besturen, bedrijven en verenigingen in de Vlaamse Rand.

%d bloggers liken dit: