SINT-PIETERS-LEEUW: – Rond 6.00 uur vanmorgen gonsde het al van de drukte in het centrum van de gemeente. 280 marktkramers en verenigingen stelden hun jaarmarktstand op.
Tegen 8.00 uur klaarde ook de mist op en kon onder de eerste zonnestralen de jaarmarkt van start gaan. Door het mooie weer zullen er vandaag zeker 20.000 mensen de jaarmarkt bezoeken.

2013-11-11-jaarmarkt_Sint-Pieters-Leeuw (43)
Om 9.30 werd de jaarmarkt ook plechtig geopend in het gemeentehuis waar burgemeester Luc Deconinck alle medewerkers dankte voor hun inzet om alles in goede banen te leiden om van de jaarmarkt een mooi evenement te maken.
Schepen van markten, Luc Vanruysevelt gaf in zijn eigengereidheid een toespraak. Hij had zelf een ‘tweet’ de lucht ingestuurd en had uit de hemel een Engels antwoord gekregen: ‘it will be good weather’.
En dat hadden de mensen ook gezien want reeds rond 10.00 uur kwam de grote massa toe om tussen de standjes te keuvelen en de verenigingen te steunen met de aankoop van: jeneverke, biertje, koffie, soep, pannenkoeken, broodjes,…
Heel wat mensen maken ook gebruik van de pendelbussen tussen de Makro-parking (600 plaatsen) en de jaarmarkt evenals van de  extra shuttlediensten vanuit Vlezenbeek en Ruisbroek.
Bekijk de 57 foto’s in onderstaande dia-show.

Deze slideshow vereist JavaScript.


De leden van de nieuwe handelsvereniging “RinkRond Leeuw” hadden ervoor gezorgd dat zij op de jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw, hun standen bij elkaar hadden staan. Op die manier willen zij een zone creëren waar de jaarmarktbezoeker plots het besef krijgt dat hij of zij terecht komt bij de plaatselijke handelaars. Tevens stond er een stand van hobbybrouwer Ronald Praet uit Sint-Pieters-Leeuw hij stelde er aan het grote publiek zijn bier “Ronaldus Witte Tripel” voor en tevens in primeur de Ronaldus kaas.

Vanavond om 19.30 uur is er nog het optreden van Free Souffriau in de feesttent (inkom 5 euro) op de parking van het gemeentehuis.

Update 15.00 uur: Politie Sint-Pieters-Leeuw: ‘Tot op heden deden zich geen incidenten voor.Er werden al 8 voertuigen weggetakeld voor hinderlijk parkeren.  ‘

Update dinsdag 12/11/13: Free Souffriau stuurde deze voormiddag volgende tweet de wereld in:
@FSouffriau: Merci voor gisterenavond #sint-Pieters-leeuw. Uw was wreed gezellig!!

Hoe ziet een buurtbewoner de jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw? Steven Van Roye maakte een ‘time-lapse’ filmpje die een volledige andere kijk geeft op een dag jaarmarkt.

2 comments

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: