VLAAMS-BRABANT: – De deputatie van Vlaams-Brabant heeft, dankzij de Gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking Luc Robijns (Groen), tijdens de begrotingsbesprekingen beslist om niet te besparen op het budget voor ontwikkelingssamenwerking.

Een zeer goede keuze,” aldus Tie Roefs, fractieleidster van Groen. “Als enige provincie heeft Vlaams-Brabant ervoor gekozen om het budget voor ontwikkelingssamenwerking deze legislatuur stabiel te houden.” De provincie heeft een budget van 940.000 € ter beschikking wat zij zal inzetten voor ontwikkelingssamenwerking.

Een voldoende groot budget is noodzakelijk om een nieuw provinciaal beleid op vlak van ontwikkelingssamenwerking te ontwikkelen. Luc Robijns: “Momenteel werken we al heel nauw samen met tal van partners die actief zijn op het terrein. Ik denk dan aan het Afrika Filmfestival, het Kleur Bekennen educatief programma van de federale overheid en alle NGO’s en vzw’s die projectsubsidie ontvangen voor hun educatieve projecten in het Noorden en Zuiden.”

Naar de toekomst wil de provincie Vlaams-Brabant verder blijven werken met deze stakeholders maar ook met anderen rond de tafel gaan zitten zoals o.a. bedrijven en scholen. “We willen doelgroepen uit het Noorden en Zuiden effectief laten samenwerken en met elkaar hun ideeën en middelen laten uitwisselen.” Aldus Tie Roefs. “Concreet zien wij bijvoorbeeld samenwerkingen tussen Vlaams-Brabantse scholen en scholen uit een regio in het Zuiden tot stand komen.” Hierbij wil de provincie echt inzetten op uitwisseling, want organisaties uit het Zuiden kunnen leren van de Vlaams-Brabantse organisaties maar omgekeerd kan ook.

%d bloggers liken dit: