SINT-PIETERS-LEEUW: – Op woensdag 6 november kwamen heel wat vrijwilligers samen met de gemeentelijke dienst Erfgoed in de raadzaal van het gemeentehuis om te werken rond de herdenking van de Groote Oorlog, hetgeen zal gebeuren vanaf 2014 tot 11 november 2018.
2013-11-06-werkgroep-WOI
Schepen van Erfgoed Jan Desmeth had ook de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei uitgenodigd omdat zij zowel logistiek als financiële ondersteuning voorzien voor verenigingen die bepaalde activiteiten voorzien binnen dit kader. Meer info zal bekend gemaakt worden bij de start van 2014.

De gemeente zal naast eigen herdenkingsactiviteiten ook een coördinerende rol opnemen om de inwoners een overzicht te bieden van alle activiteiten, zowel deze die ze zelf organiseert als deze die door verenigingen en/of de regiovereniging worden op poten gezet. Onder andere De Vrede, harmonie Sint-Lutgardis, Femma en het Davidsfonds hebben al activiteiten voorzien.
2013-11-06-werkgroep-WOI_02 2013-11-06-werkgroep-WOI_03
Overzichten zullen regelmatig verschijnen in Info Leeuw vanaf 2014. Een groot vredesweekend op 10 en 11 november 2018 wordt alvast voorzien met oa. de inhuldiging van het te restaurerende oorlogsmonument voor de bibliotheek aan de Rink.

herdenking_1914-1918_Sint-Pieters-Leeuw► Oproep: Met het oog op de herdenking 1914-1918 roept de Leeuwse Erfgoedcel op om materiaal over de oorlog  (foto’s, dagboeken, brieven, verhalen, voorwerpen etc.) binnen te brengen. Je hoeft het materiaal niet weg te schenken, het wordt enkel geregistreerd en ingescand.
Neem contact op met Patrick Huybrechts: T 0497 51 68 71 of kunstacademie@sint-pieters-leeuw.be

Initiatieven en evenementen rond de herdenking van de Groote Oorlog aanmelden (wandeling, daguitstap, lezing, tentoonstelling, quiz, muziekoptreden, toneelstuk, gespreksavond, zoektocht, opzoekingswerk etc.) via de Dienst Toerisme, Sarah Coppens & Sarie Van Landeghem: 02 371 22 62 – toerisme@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: