DIEFSTAL-INBRAAKRUISBROEK: – Dieven die bij COGAM inbraken opgepakt.

Gisterennacht omstreeks 00:50 uur, zag een politiepatrouille van de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw tijdens hun reguliere patrouilles een toegangspoort van het bedrijf COGAM uit Sint-Pieters-Leeuw liggen gedeeltelijk op het trottoir en de rijbaan. Bij verder nazicht, leek het onze inspecteurs zeer verdacht daar beide poorthelften nog aan elkaar hingen met een hangslot. De bevestigingspunten waren blijkbaar geplooid waardoor het leek alsof men van binnen naar buiten was gereden door de poort.

Gelet op deze rare situatie, besloten onze inspecteurs de feiten verder te onderzoeken. Zij namen contact op met de verantwoordelijke van het bedrijf en stelden hem in kennis van onze vaststellingen. De verantwoordelijke gaf direct aan dat er normaal achter deze poort een vrachtwagen staat. Onze diensten hadden geen vrachtwagen gezien. Ons vermoeden was dus juist.

De eigenaar had na een vorige diefstal een tracking systeem ingebouwd in zijn voertuig en gelukkig maar. Hij kon live zien waar het voertuig zich op dat moment bevond. Dit zat reeds op de Brusselse ring in Machelen en draaide net de E19 op. Wij hebben onmiddellijk de collega’s van de wegpolitie Brabant in kennis gesteld. Deze zijn met de nodige ploegen het terrein opgegaan om de dieven op heterdaad te betrappen.

Met behulp van de aansturing via het CIC Brussel, werden beide daders uiteindelijk betrapt in de cabine van het gestolen voertuig op de parking te Peutie. Zij hadden dit opengebroken en gestart met behulp van een schroevendraaier.

Eén van beiden trachtte nog de vlucht te nemen, maar kwam door de watergladheid ten val en brak zijn pols. Hij werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht, terwijl zijn kompaan de cel in ging bij de wegpolitie.

Onze ploeg van Sint-Pieters-Leeuw was ondertussen bezig met de nodige adminstratie. Nadat wij hoorden dat er 2 daders gepakt werden, hebben wij ons in contact gesteld met het Parket van de Procureur des Konings te Brussel. Beide verdachten werden ter beschikking gesteld.

Eén van beide, momenteel afgevoerd van zijn adres, werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst en verblijft in de gevangenis. Zijn kompaan mocht beschikken onder voorwaarden en met een pols in het gips.

Dit is een mooi voorbeeld van een perfecte samenwerking tussen enerzijds de lokale politie, zonder welke de feiten niet zo snel waren ontdekt en de federale politie, zonder wie de beide verdachten nooit zouden zijn opgepakt op heterdaad.

%d bloggers liken dit: