GEMEENTERAAD_Sint-Pieters-Leeuw_bannerSINT-PIETERS-LEEUW: – Weetjes uit de gemeenteraad van donderdag 31 oktober 2013 in Sint-Pieters-Leeuw.

Krekelendries : nieuwe industriezone, tewerkstelling met onderhoud wegeniswerken door bedrijven van het industrieterrein:

Op de site waar ooit plannen waren om een nieuwe afvalverbrandingsinstallatie op te richten worden nu nieuwe industriële en KMO- ontwikkelingen voorzien.
Het terrein, met een totale oppervlakte van 7,75 ha, is gelegen tussen het kanaal en de Humaniteitslaan, nabij de Electrabel- koeltoren, op het grondgebied van de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos.

Beide gemeenten verleenden een stedenbouwkundige vergunning voor het realiseren van een bedrijventerrein met volgende functies:

– 2 gebouwen voor productie, opslag en distributie (POD), bestaande uit 9 units met een oppervlakte van elk ong. 1900 m2

– 4 gebouwen voor stedelijke industrie (SI) (labo’s, onderzoeksgebouwen, enz) met verschillende units en een totale oppervlakte van ong. 11.500 m2

– 1 kantoorgebouw bestaande uit 7 bouwlagen en een totale oppervlakte van ong. 6500 m2

Er worden 2 ondergrondse parkeersokkels voorzien die plaats bieden aan elk 568 parkeerplaatsen en bovengronds biedt het complex 362 parkeerplaatsen.
Er wordt een nieuwe brug over de Zenne voorzien ter ontsluiting van het complex vanaf de Humaniteitslaan en het terrein zal door openbaar vervoer bediend worden middels een nieuwe halte van de MIVB.
Bij de inrichting van het terrein zal de nodige aandacht gaan naar groenaanleg.

%d bloggers liken dit: