politie_snelheidscontroleRUISBROEK: – De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw organiseerde op dinsdag 22 oktober en woensdag 23 oktober een grootschalige controleactie in de deelgemeente Ruisbroek. De controle kwam er na herhaaldelijke meldingen door de inwoners van Ruisbroek, rond foutparkeren en overdreven snelheid.

De snelheidscontroles werden uitgevoerd tussen 05u30 – 08u30 en 18u30 – 20u30. In totaal werden er 67 overtredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u. Controle op foutparkeerders gebeurde gedurende de gehele controleactie. Hierbij werden er 106 overtredingen vastgesteld. Verder werden er ook nog volgende verkeersinbreuken vastgesteld:
– 5 inbreuken inzake het niet, of niet juist inschrijven van het voertuig
– 18 vaststellingen inzake het niet dragen van de gordel
– 4 vaststellingen aangaande geen drager/houder te zijn van het rijbewijs en/of identiteitskaart
– 1 motorrijder werd bekeurd wegens het niet dragen van de verplichte helm
– 2 fietsers werden bekeurd voor het rijden zonder licht terwijl dit verplicht was
– 1 bestuurder van een voertuig werd bekeurd voor het negeren van het verkeerslicht in de rode fase
– 1 voertuig werd getakeld gezien het niet verzekerd was op het ogenblik van controle
– 4 vrachtwagen bestuurders werden bekeurd voor het negeren van de tonnagebeperking in de Fabriekstraat

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw zet sinds begin dit jaar extra in op de deelgemeente Ruisbroek. Via het pas opgerichte wijkteam, dat wijkproblemen geïntegreerd wil aanpakken, kwamen er heel wat klachten binnen rond de verkeersproblematiek. De grootschalige controleactie van de lokale politie is dan ook een rechtstreeks gevolg van deze herhaaldelijke klachten en kadert volledig in het nieuwe beleid van het gemeentebestuur. Ook in de toekomst plant de lokale politie soortgelijke acties. Door middel van preventieve en repressieve acties zal de lokale politie, in samenwerking met het wijkteam, de verkeersproblematiek en andere wijkproblemen proberen aan te pakken.
2013-10-25-zone-30-ruisbroek_02 2013-10-25-zone-30-ruisbroek_01

Meer info : www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw – 02 371 22 28 – info@polleeuw.be

%d bloggers liken dit: