SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag is het opnieuw Zuiddag. Voor het achtste jaar op rij zetten leerlingen uit heel Vlaanderen en Brussel zich één schooldag in, om te werken ten voordele van een project in het Zuiden.
Dit jaar steunt Zuiddag het project ‘Proef je Passie!’ van Vredeseilanden waarbij jonge Peruaanse koffieboeren een toekomstperspectief wordt geboden in de koffiebranche.
In Sint-Pieters-Leeuw zijn er leerlingen aan het werk bij Colruyt, Torfs, Symetra, revalidatieziekenhuis Inkendaal, gemeentediensten,…
2013-10-17-zuiddag

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw bood 15 arbeidsplaatsen aan. Leerlingen uit het 4de, 5de , 6de en 7de middelbaar onderwijs gingen samen met de werknemers van de milieudienst aan de slag om straten en pleintjes op te ruimen. Ook burgemeester Luc Deconinck heeft zijn agenda aangepast om een leerling de kans te bieden een dagje met hem samen te werken.
Elke leerling verdient 40 euro die integraal naar het project van Zuiddag gaat.

Zuiddag kiest elk jaar met de nodige zorg een jongerenproject waaraan de opbrengst nuttig wordt besteed. Dit jaar werken ze samen met Vredeseilanden voor het project ‘Proef je passie’ in Peru: een project voor jongeren die bewust kiezen voor een toekomst in de koffie. Deze keuze is niet evident, want velen raden hen aan om in de stad een betere toekomst te zoeken. Maar de jongeren willen werken aan een betere toekomst op het platteland en hebben de ambitie om het beter te doen dan vorige generaties: betere koffie, betere opbrengst, betere zorg voor het milieu.
De voorbije weken waren de Peruvianen in België om in de deelnemende scholen hun verhaal te vertellen en de scholieren te motiveren voor de werkdag.

Meer info: www.zuiddag.be

%d bloggers liken dit: