SINT-PIETERS-LEEUW: – In oktober vindt traditiegetrouw de Week van de Fair Trade plaats in ons land. Tien dagen lang staan Fair Trade en fairtradeproducten in de kijker, en wordt er door heel wat verschillende organisaties op zichtbaarheid en sensibilisering ingezet.
Sint-Pieters-Leeuw wil hierbij een steentje bijdragen en gebruikt gedurende de hele maand oktober voornamelijk fairtradeproducten in het gemeentehuis.

2013-10-09-fairtrade_gemeentehuis_spl
Fair Trade wil op een zeer concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Als we de familiale boeren in het Zuiden een kans willen geven op een leefwaardig bestaan, dan moeten we niet alleen fairtradeproducten kopen, maar ook onze eigen levensstijl aanpassen, onze voedselketen verduurzamen en resoluut kiezen voor duurzame voeding.

Op 9 oktober 2013 trakteerde de werkgroep voor Ontwikkelingssamenwerking het personeel in het gemeentehuis op lekkere, zelfgemaakte koeken, gemaakt door Guido Devillé. Guido is lid van de werkgroep en ondersteunt de projecten van Ex Change in het Zuiden.

Vanaf 5 november 2013 wordt de Leeuwse werkgroep voor Ontwikkelingssamenwerking een Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS).
De GROS komt jaarlijks een viertal keren samen om alle gemeentelijke projecten en evenementen in verband met Noord-Zuid werking te volgen en te steunen. De GROS adviseert het college van burgemeester en schepenen hieromtrent. De voorzitter is de schepen voor Ontwikkelingssamenwerking en de leden zijn Leeuwse inwoners die een project in het Zuiden vrijwillig ondersteunen, alsook geïnteresseerde burgers. Iedereen die het Zuiden een warm hart toedraagt en een steentje wil bijdragen is welkom in de GROS.
Wens je lid te worden van de GROS, neem dan contact op met de gemeentelijke dienst voor Ontwikkelingssamenwerking – ( 02 371 22 18.

%d bloggers liken dit: