GEMEENTERAAD_Sint-Pieters-Leeuw_bannerSINT-PIETERS-LEEUW: – Op de gemeenteraad van donderdag 26 september besliste de gemeenteraad om de Handelaarsverenging van Ruisbroek alsnog een subsidie toe te kennen.

Gust Crabbe, Fractievoorzitter N-VA/CD&V: ‘De vereniging had zijn dossier te laat ingediend en zou geen gemeentelijke subsidie krijgen indien het reglement eng werd toegepast.
Gust Crabbe _fractievoorzitter_NVA-CDenV_Sint-Pieters-LeeuwDe N-VA/CD&V meerderheid stelde echter aan de gemeenteraad voor om de subsidie toch toe te kennen omdat een handelaarsvereniging een belangrijke rol speelt in het dorpsleven en de motor is van de lokale economie. De handelaarsvereniging van Ruisbroek is, net zoals de zustervereniging uit Vlezenbeek, de drijvende kracht achter de jaarmarkt in Ruisbroek.
N-VA/CD&V en Vlaams Belang stemden voor. Open VLD, PF, SPa en Groen stemden tegen
.’

De jaarlijkse subsidie voor erkende handelsverenigingen bedraagt 375 euro per handelsvereniging.

%d