claes-printing

SINT-PIETERS-LEEUW: – Claes Printing in Sint-Pieters-Leeuw en Roels Printing in Lier vormen samen drukkerijgroep Claes-Roels. Na de overname van Poot en Beukeleirs Full Service Printing in bij Roels Printing te Lier was het nu de beurt aan PAG in Brussel. De klantenportefeuille, meerdere digitale drukpersen en twintig medewerkers van PAG verhuizen naar Sint-Pieters-Leeuw.

Thijs Claes, 29 jaar, is CEO van Claes Printing een drukkerij met 90 werknemers en met vestigingen in Sint-Pieters-Leeuw en Lier. Hij nam die rol over van zijn vader Guido. Verneem meer over hem via onderstaand filmpje.

Drukkerijgroep Claes-Roels gelooft in de toekomst van gedrukte media en ontwikkelt zich verder tot polyvalent printleverancier. Daartoe neemt Claes-Roels het handelsfonds, alle digitale en offset persen en het merendeel van de medewerkers van PAG over. Met deze acquisitie krijgt de drukkerijgroep toegang tot belangrijke nieuwe printtoepassingen en marktsegmenten.
Als industriële vellendrukkerij te Sint-Pieters-Leeuw is Claes Printing gespecialiseerd in het drukken en afwerken van divers commercieel drukwerk zoals leaflets, affiches, folders, brochures, boeken, magazines, catalogen, etc. Het uitgebreid en veelzijdig machinepark staat garant voor snel en kwalitatief drukwerk, van zeer kleine oplages tot massaproductie.

Volgens Thijs Claes, CEO van Claes Printing, sluit de overname van PAG perfect aan op de veranderende vraag naar drukwerk. “Er is onmiskenbaar een evolutie aan de gang naar drukwerk met een hogere return on investment. Om een betere respons te generen, bestellen klanten vaker kleinere hoeveelheden met meer aandacht voor het veredelen en het persoonlijk maken van drukwerk. Dankzij haar aangepast machinepark speelt PAG al enkele jaren een voortrekkersrol in deze markttendens. Naast het traditionele offsetdrukwerk produceert PAG immers ook variabel, gepersonaliseerd drukwerk alsook banners en affiches op groot formaat. Bij gevolg zijn Claes-Roels en PAG in sterke mate complementair waardoor ze samen een uniek printaanbod in de markt kunnen zetten.”
Vanaf vandaag start de effectieve samenwerking tussen PAG en Claes-Roels en kunnen de klanten genieten van het beste van beide drukkerijen. In het najaar worden de activiteiten van PAG stapsgewijs in Claes Printing geïntegreerd, om op 31/12/2013 de productiesite van PAG in Molenbeek definitief te sluiten.3de overname voor Claes-Roels in evenveel jaar tijd
Claes Printing in Sint-Pieters-Leeuw en Roels Printing in Lier vormen samen drukkerijgroep Claes-Roels. Beide drukkerijen stellen samen ongeveer 80 personen te werk en realiseerden in 2012 een gezamenlijke omzet van 15 miljoen euro. Op 1 oktober 2011 nam Claes Printing het handelsfonds van Poot Printers in Groot-Bijgaarden met succes over. Een jaar later trok Beukeleirs Full Service Printing in bij Roels Printing te Lier. De overname van PAG maakt deel uit van een reeks strategische acquisities waarmee drukkerijgroep Claes-Roels een toonaangevende positie in de Belgische grafische sector verwerft.

%d