SINT-PIETERS-LEEUW: – Een week geleden zat schepen van sport Jos Speeckaert samen met 5 voetbalploegen uit Sint-Pieters-Leeuw (behalve Ruisbroek). Deze clubs hebben een samenwerkingsakkoord getekend voor de jeugd en dit ook aan de voetbalbond bezorgt.

Jos Speeckaert: ‘ Het is dus niet de bedoeling om één ploeg voor gans Leeuw te maken. Want dan zou je maar twee ploegen in competitie mogen brengen, je eerste ploeg en een B-ploeg.
2013-03-23-sk-leeuw_U13
Jos Speeckaert: ‘ De overeenkomst tussen de jeugdploegen gaat in vanaf volgend seizoen.
Dat is dus een overeenkomst waarbij jeugdspelers onderling kunnen gewisseld worden zonder dat daarvoor een transfer nodig is. Zij kunnen vrij van de ene ploeg in de andere gaan spelen.
Als de clubs in een bepaalde jeugdreeks een speler te kort hebben en andere hebben er teveel dan zal men in de toekomst kunnen uitwisselen.
Dat is een eerste stap om op termijn de kwaliteit samen te brengen. Dat we eigenlijk overal de jeugd die goed kan spelen zoveel mogelijk samen te brengen. Zodanig dat die kunnen doorgroeien naar een eerste ploeg die hogerop kan spelen. Maar dat zijn plannen voor op termijn en veel hangt af van de clubs zelf.’
2012-10-20-kv-zuun_U13

Fusies?
Jos Speeckaert: ‘ De jeugd samenwerking is een eerste zaak en nu hebben we aan de clubs duidelijk gemaakt dat wij gaan proberen fusies tot stand te brengen. We hebben gevraagd dat elke club één afgevaardigde zou sturen en dat we een werkgroep gaan maken waarin we in fases gaan kijken op welke manier we dat best tot stand kunnen brengen. Dit project wordt ook begeleidt door Raymond Stiens die destijds in feite bij alle 5 de ploegen gespeeld heeft en het Leeuwse voetbal dus zeer goed kent en met het nodige “voetbalverstand” meewerkt.

Maar we moeten de huidige situatie in het Leeuwse voetbal toch eens bekijken want je heb nu Zuun die zakt dus zitten we met 3 ploegen in derde provinciale en 3 in vierde dus voor een gemeente als Sint-Pieters-Leeuw is dat nogal veel. Dus moeten we dit zeker begeleiden zodat het verbetert.’

Terrein Negenmanneke
Jos Speeckaert: ‘ We zouden overal de voetbalinfrastructuur willen behouden behalve het terrein van Negenmanneke . Dat zouden we willen laten gaan omdat dit terrein niet van de gemeente is. Dus we zouden ervoor opteren omdat te laten gaan omdat het toch kort bij Zuun ligt en van de andere zijde dicht bij Ruisbroek. Zodanig dat er toch in elke wijk in principe een infrastructuur aanwezig is. Om dan de jeugd de kans te geven dat er overal jeugdwerking blijft bestaan.
Op welke manier dat dit dan juist geregeld wordt dat moet die werkgroep dan uitmaken.

2009-04-18-RuisbroekProblemen voetbalclub Ruisbroek
Jos Speeckaert: ‘Voetbalclub Ruisbroek zit op dit moment in een moeilijke situatie omdat het huidige bestuur de vzw zou willen opdoeken. Er is een nieuwe groep die het zou willen overnemen . Maar daar gaat het gemeentebestuur niet meteen mee akkoord want het is een groep die zich RWDM noemt en die zich overal zowat is gaan aanbieden. Dus voor het zelfde geld komen ze gewoon naar Leeuw met hun eigen spelers, we weten het niet en dus zijn we er niet voor te vinden.
Dus moeten we nog eens met de huidige ploeg samen zitten om te bekijken hoe we dit gaan oplossen en mogelijk komt al een eerste fusie tot stand. Dus mogelijk valt de club weg en proberen we de jeugd onderdak te geven in een andere club. Dus dat is een traject dat we zullen moeten begeleiden.

1 comment

  1. En wat met de amateurploegen die momenteel op het veld van Negenmanneke spelen (Gareel, Corner) ?

Comments are closed.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder