2013-01-25_Nieuwjaarsreceptie_N-VA_01SINT-PIETERS-LEEUW: – Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Sint-Pieters-Leeuw, afgelopen vrijdagavond 25 januari 2013, riep kersvers burgemeester Luc Deconinck alle militanten op om – in navolging van de oproep van Nationaal Voorzitter Bart De Wever, het fundamenteel optimisme van de N-VA uit te stralen.

We zullen extra in het oog worden gehouden en elke kleine fout zal vele malen uitvergroot worden”, zo sprak hij de talrijk opgekomen militanten toe in de Merselborre in Vlezenbeek. “Maar we hebben een positief project voor Sint-Pieters-Leeuw en voor Vlaanderen en we hebben lles in huis om te slagen. We zullen er hard voor werken en zorgen dat de inwoners in de loop van de komende maanden en jaren de verandering daadwerkelijk zien”.

Luc Deconinck zei dat “de nieuwe bestuursploeg van N-VA en CD&V best fier mag zijn op het opmaken van het eerste uitgeschreven coalitieakkoord in Sint-Pieters-Leeuw. De ondertitel “moedig en realistisch” is zeer terecht. Het akkoord straalt ambitie uit, maar met de juiste teamgeest en hard werken, is het ook realistisch”, zo besloot hij. Naar de militanten merkte hij op dat N-VA een belangrijke stempel gedrukt heeft op het bestuursakkoord met o.a. het behoud van een politiekantoor in Zuun, het terugtrekken van de plannen rond Wilderveld, de ambitie en aanpak binnen het cultuurbeleid, de accenten op mobiliteit en het behoud van de pastorij en de Postweg 155 in Vlezenbeek.”
2013-01-25-N-va

Het was tevens de laatste toespraak als Voorzitter van de afdeling. Op 14 maart 2013 organiseert N-VA Sint-Pieters-Leeuw nieuwe bestuursverkiezingen. Een uitvoerend ambt van Burgemeester en Schepen is statutair immers niet combineerbaar met de functie van afdelingsvoorzitter.

%d