DIEFSTAL-INBRAAKSINT-PIETERS-LEEUW / HALLE: – Dinsdag 8.1.13 omstreeks 08.15 uur werden door een burgerpersoneelslid van de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw 4 verdachten opgemerkt langsheen de Sint-Pieters-Leeuwsesteenweg op het grondgebied Halle toen ze zich naar het werk begaf .

De lokale recherche begaf zich in de omgeving en kon 2 daders op heterdaad betrappen toen ze uit een woning kwamen met buit en de vlucht namen.

Drie andere daders namen te voet de vlucht via de achteropliggende velden. Een grote zoekactie werd opgezet met bijstand van alle interventieploegen van Sint-Pieters-Leeuw en Halle.
helicopter-politie_luchtsteunEr werd bijstand gevraagd van de Luchtsteun en een speurhond van de federale politie. Uiteindelijk werden nog 2 van de 3 gevluchte daders opgepakt dewelke zich verscholen hadden in een schuthok voor dieren.
De buit, waaronder computers en gsm’s werden teruggevonden in de onmiddellijke buurt van de woning.
De verdachten werden overgebracht naar het commissariaat van de lokale politie van Halle dewelke het onderzoek verderzet.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw – 02 371 22 28  –  info@polleeuw.be

UPDATE woensdag 09/01/2013: – Eén van de vier verdachten werd door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden. De drie andere verdachten werden onder strikte voorwaarden vrijgelaten daar ze geen bekend gerechtelijk verleden hadden.

%d bloggers liken dit: