SINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale politie van Sint-Pieters Leeuw was de eerste politiezone die een duurzaamheidsrapport opstelde. Nu pakt de politiezone uit met een boek over MVO, genaamd ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen: het DNA van de politiezorg?’.

Het boek, uitgegeven door Kluwer, is het nieuwste boek in de reeks Politiegids. Het is een leidraad voor iedereen die meewerkt aan een excellente politiezorg en daarbij de impact van de politieorganisatie op een maatschappelijk verantwoorde manier wil doorvoeren.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzame Ontwikkeling zijn containerbegrippen die te pas en te onpas worden gehanteerd in tal van organisaties. Loopt men de mainstream achterna of is men overtuigd van de inhoud van deze begrippen? Wat kunnen ze betekenen voor de politie op korte en lange termijn? Blijft men hangen op het niveau van quick-wins en greenwashing of gaat men dieper? Krijgen deze termen een plaats in de politiestrategie of hanteren we ze enkel als het in onze kraam past? Kortom, is de politieambtenaar een MVO’er?
Het boek heeft als doelstelling de lezer, die betrokken is bij de werking van de politie of een belang heeft bij een goede politiezorg, nader kennis te laten maken met deze begrippen en wat ze voor de politie kunnen betekenen. Aan de hand van cases, interviews en ‘MVO-instrumenten’ biedt het boek niet alleen een theoretische benadering, maar het laat de lezer ook toe om inzicht te verwerven in methoden en technieken die toelaten om een MVO-strategie toe te passen.

Alle auteurs werken bij de lokale en federale politie. Mark Crispel is korpschef van de politiezone Sint-Pieters-Leeuw. Liesbeth Avaux is beleidsmedewerker Maatschappelijke Veiligheid bij de politiezone Sint-Pieters-Leeuw. Jean-Marie Van Branteghem is directeur-generaal van de algemene directie van de ondersteuning en het beheer van de federale politie.

Het 204pagina’s tellende boek De Politiegids ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen: het DNA van de politiezorg?’ van M. Crispel, L. Avaux en J.-M. Van Branteghem is verkrijgbaar bij uitgeverij Kluwer voor € 55,25.

%d bloggers liken dit: