SINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale politie Sint-Pieters-Leeuw ontving dinsdagnamiddag een oproep van een lid van het buurtinformatienetwerk, BIN Z SPL over twee verdachte zigeunertypes die zich in een apotheek langsheen de Bergensesteenweg hadden aangeboden. De verdachten trachtten de apotheker met allerhande smoezen en handelingen af te leiden teneinde mogelijk een wissltruck toe te passen of een diefstal te plegen.

Toen de 2 verdachten merkten dat dit niet werkte verlieten zij gehaast het handelspand en reden weg in de richting van Halle. De apotheker, dewelke lid is van het buurtinformatietewerk “handelaars en zelfstandigen Sint-Pieters-Leeuw” kon de nummerplaat van de groene personenwagen Ford met Franse nummerplaat noteren en verwittigde de lokale politie teneinde een BIN-bericht te laten verspreiden.

Diverse politieploegen werden georiënteerd naar de Bergensesteenweg en er werd onmiddellijk een bin-sms en bin-mail verspreid. Enige tijd later werd het geseind voertuig opgemerkt door een politiepatrouille en konden drie inzittenden, allen van Roemeense nationaliteit, intercepteren. Zij werden voor verder onderzoek meegenomen naar het commissariaat alwaar de gerechtelijke triptiek werd toegepast. Zij werden niet in het bezit gevonden van gestolen goederen.

De lokale politie gaf in een bin-mail feedback aan de 95 aangesloten leden van het buurtinformatienetwerk dat de verdachten werden aangetroffen en gecontroleerd.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw – 02 371 22 28  –  info@polleeuw.be

%d bloggers liken dit: