SINT-PIETERS-LEEUW: –  Persmededeling Open Vld Sint-Pieters-Leeuw:

Na Open VLD- overleg met Maggie De Block: geen terugkeercentrum in Sint-Pieters-Leeuw!

Begin 2012 heeft Open VLD Sint-Pieters-Leeuw vernomen dat er plannen waren een open terugkeercentrum in Sint-Pieters-Leeuw te installeren, in het vroegere rusthuis Atlantis op de hoek van de Sint-Stevensstraat en de Bergensesteenweg. Open Vld-schepen Fons Geeroms heeft meteen een brief gestuurd naar Maggie De Block, staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

Op 20 februari 2012 hadden de Open Vld-schepenen Fons Geeroms en Kathleen D’ Herde een gesprek met staatssecretaris De Block. Ze hebben hun bedenkingen bij de mogelijke inplanting van het open terugkeercentrum in Sint-Pieters-Leeuw kenbaar gemaakt.
Beide schepenen hebben aangehaald dat de wijk Negenmanneke al een grote instroom van vreemdelingen kent en dat het gaat om de buurt waar de politie vaak tussenbeide moet komen. Ze hebben ook gewezen op het verslag van de brandweer. De preventie-officier van de brandweer Halle vond het gebouw niet geschikt om te dienen als open terugkeercentrum onde andere omdat het al meerdere keren te kampen kreeg met wateroverlast en vooral omdat de smalle gangen en vele hoeken en kanten voor een moeilijke evacuatie zouden zorgen in geval van brand.
Staatssecretaris De Block en haar medewerkers hebben alle aangehaalde bezwaren zorgvuldig
bestudeerd. Ze zijn zelf ter plaatse gegaan en hebben vastgesteld dat het vroegere rusthuis zich inderdaad niet leende tot open terugkeercentrum.

Maggie De Block heeft daarop beslist definitief een streep te trekken onder het dossier van een open terugkeercentrum in Sint-Pieters-Leeuw in het vroegere rusthuis.

Fons Geeroms en Kathleen D’Herde
Open vld -schepenen Sint-Pieters-Leeuw

%d bloggers liken dit: