SINT-PIETERS-LEEUW: – Op 14 oktober 2012 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad en provincie. ACW–Sint-Pieters-Leeuw en zijn aangesloten organisaties: ACV, de vrouwenbeweging Femma, KWB, OKRA, CM, Ziekenzorg en Pasar formuleren bij die gelegenheid hun verwachtingen en voorstellen voor het gemeentelijk beleid 2012 – 2018.

Hiervoor hielden zij de afgelopen maanden een brede bevraging rond de aandachtspunten voor de komende legislatuur. ACW bevroeg wat goed is en wat moet blijven, wat anders en beter kan. De ingezamelde gegevens werden verwerkt in een inspirerende ACW folder.

Wim Zeeuwe: “Als sociale beweging verwachten wij ook wat van het gemeentelijk beleid, namelijk werk maken van een sociaal rechtvaardige en duurzame samenleving, met gelijke kansen voor en betrokkenheid van iedereen, maar vooral met zorg voor zwakkeren en verantwoordelijkheid ten opzichte van de komende generaties.”

1) Kansen voor senioren
2) Veilig stappen en trappen
3) Goed samenleven
4) iedereen mee
5) Koesteren van groen en open ruimten
6) Goed wonen
7) Buitengewoon bijzonder

Wim Zeeuwe: “Veel aandachtspunten, ideeën en voorstellen, maar soms ook ongenoegen of klachten vertaalden wij in aandachtspunten voor het beleid. Voor de uitwerking ervan rekenen wij ook in onze gemeente op de sociaal geëngageerde politici om aan deze vragen en voorstellen te willen meewerken. Met dank voor hun engagement want sociaal en politiek engagement combineren is vaak geen gemakkelijke keuze.”

De folder zal de volgende weken breed worden verspreid in Sint-Pieters-Leeuw.

%d