NEGENMANNEKE: – Woensdagnamiddag 16 mei2012 werden door de hondegeleider van de lokale politie 2 verdachten opgemerkt in een inbraakgevoelige wijk in de nabijheid van de Bergensesteenweg.

Toen de 2 verdachte manspersonen de politieambtenaar opmerkten namen ze te voet de vlucht langsheen de Groot-Bijgaardenstraat. Een grote zoekactie werd ingezet door diverse patrouilles van de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw en naburige politiekorpsen. Er werd tevens beroep gedaan op de luchtsteun van de federale politie.
Na circa één uur zoeken merkte de politiehond “Dayko” één noord-afrikaan op dewelke zich verstopt had in een hok van een atelier in een bedrijf langsheen de Groot-Bijgaardenstraat.

De meerderjarige verdachte werd opgepakt; hij was niet in het bezit van inbrekesmateriaal en verklaarde de vlucht te hebben genomen voor de politie gelet hij zwartwerk verrichtte en dacht dat er controle hierop werd uitgevoerd. Hij werd meegenomen voor verhoor en aangehouden in afwachting van contactname van dienst vreemdelingenzaken en uitvoering van hun beslissing.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/5414/

%d