VLAAMS-BRABANT: – Het Provinciedomein Huizingen is klaar voor beter weer met een gloednieuwe waterglijbaan die een investering vertegenwoordigt van 230.000 euro.
Het openluchtzwembad zelf heeft een constante temperatuur van 26 graden.

Ook aan de veiligheid van het domein werd de voorbije twee jaren gewerkt zodat het provinciedomein terug een plek is voor families. Met speeltuinen, dieren, een toeristisch treintje, horeca, evenementenweide, trekkershutten en het openluchtzwembad.

De nieuwe waterglijbaan vervangt de oude, brede familiewaterglijbaan waarvan de toplaag afgesleten was. ‘De afgesleten toplaag belemmerde het spelplezier en was ook potentieel gevaarlijk. Bovendien voldeed deze glijbaan niet meer aan de wensen van onze bezoekers.’, vertelt gedeputeerde Walter Zelderloo. ‘Om de attractiviteit van de zwembadzone te verhogen en meer bezoekers aan te trekken werd een nieuwe waterglijbaan gebouwd.’

De nieuwe waterglijbaan is spectaculair (maar geen kamikaze-baan) en beantwoordt aan de eisen van de moderne recreant. Het is een gesloten glijbaan (voor de veiligheid) van 60 meter lang met een hellingsgraad van 10%. De glijbaan is 10 meter hoog en heeft verschillende versnellingen of ‘jumpen’. Een transparant, glashelder gedeelte met doorkijk naar buiten, geeft de glijbaan nog een extra dimensie.

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de basisschool uit Huizingen mochten vandaag de watergelijbaan openen en testen en waren allen zeer lovend over de afdaling.
‘kei cool, tof, goed, ik kom nog eens terug’ was wat we van hen te horen kregen. Terwijl ze terug de wenteltrap opgingen om nog eens met  een dolle vaart door de gesloten glijbaan te gaan.

De toegang tot het openluchtzwembad is extra te betalen:

  • gratis voor kinderen tot 3 jaar
  • 2 euro voor jongeren tot 12 jaar + Volwassenen Vlaams- Brabant
  • 7 euro volwassenen NIET Vlaams-Brabant
  • Gezinsabonnement Vlaams-Brabant: 30 euro, niet Vlaams-Brabant 90 euro

Zondag 20 mei 2012 gratis voor kinderen
Ter gelegenheid van de nieuwe glijbaan is de toegang tot het zwembad voor kinderen onder de 12 jaar op zondag 20 mei gratis. En er is meer. Die dag treden Clown Kimmie & Bucky Birger op aan het zwembad om 13 en 15 uur. Op een ludieke manier zal dit geweldige duo het publiek vermaken met grapjes, tovertruuks en ballonfiguurtjes.

%d