BELGIË: – Morgen op vrijdag 16 maart 2012 vindt een dag van nationale rouw plaats na het zware busongeval in Zwitserland. Om 11 uur wordt in het hele land een minuut stilte in acht genomen.

Dat heeft premier Elio Di Rupo bekendgemaakt na een vergadering van het kernkabinet. De vlaggen zullen halfstok hangen en om 11.01 uur zullen alle kerkklokken luiden.

Bussen, trams en metro’s zullen vrijdag in heel het land om 11 uur een minuut halt houden. De voertuigen zullenstoppen aan de eerstvolgende halte en leggen daar de motor stil. Dat hebben De Lijn, MIVB, de NMBS-Groep en TEC in een persmededeling gemeld.

De treinen in de stations zullen een minuut halt houden. In de stations en de treinen wordt een minuut stilte gehouden. Aan alle gebouwen zullen de vlaggen halfstok hangen.

U kan ook nog steeds   via de gemeentelijke website (klik hier) steun betuigen waarna het zal worden opgenomen in het online rouwregister.

Op vrijdag 16 maart 2012 zullen er, uit respect voor de slachtoffers, geen artikels gepubliceerd worden op de onafhankelijke nieuwssite http://www.sint-pieters-leeuw.eu. U krijgt deze zaterdag te lezen.

%d