SINT-PIETERS-LEEUW: –  Tijdens de commissie voor de binnenlandse zaken van dinsdag 13 maart verklaarde staatssecretaris voor integratie en asiel Maggie De Block (Open VLD) dat met de dienst Vreemdelingenzaken werd afgesproken dat zij uiterlijk vrijdag 16 maart de knoop zou doorhakken omtrent het al dan niet inplanten van een open terugkeercentrum voor asielzoekers in Sint-Pieters-Leeuw.
Het spreekt voor zich dat ik het gesprek van volgende woensdag 21 maart met mevrouw  Vanlinthout zeker niet zal afwachten, maar dat zij als eerste zal weten of Sint-Pieters-Leeuw wordt weerhouden”, zei Maggie De Block.

Dit laatste schoot in het verkeerde keelgat bij burgemeester Lieve Vanlinthout,  die zich afvroeg wat zij dan nog volgende week woensdag bij Maggie De Block moest gaan bespreken, waarop zij prompt alle bezwaren tegen de inplanting nog eens in de verf zette via de pers.

Vanmiddag nam de burgemeester dan opnieuw zelf contact op met het kabinet van de staatssecretaris, waar zij vernam dat de beslissing uiteindelijk toch niet vrijdag zal genomen worden maar dat het dossier Sint-Pieters-Leeuw opnieuw nader zal onderzocht worden.

Het geplande onderhoud van woensdag 21 maart tussen staatssecretaris Maggie De Block en burgemeester Lieve Vanlinthout gaat alleszins door.

%d bloggers liken dit: