SINT-PIETERS-LEEUW: – Burgemeester-provincieraadslid Lieve Vanlinthout heeft maandag een brief gestuurd naar mevrouw Maggie De Block, staatssecretaris voor asiel en migratie inzake de al dan niet komst van een asiel- of terugkeercentrum in Negenmanneke.

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “Ik heb haar verzocht mij een persoonlijk onderhoud toe te staan, ten einde de problematiek inzake de al dan niet inplanting van een asiel- of terugkeercentrum voor asielzoekers in het voormalige Atlantis te Sint-Pieters-Leeuw/Negenmanneke te bespreken.
Tijdens dit onderhoud zou ik mevrouw De Block persoonlijk willen op de hoogte brengen van de negatieve conclusies van de preventiedienst van de Brandweer van Halle, aangaande een eventuele onderbrenging van dergelijk centrum in het vroegere rust- en verzorgingstehuis Atlanis, alsook van meerdere bezwaren dienaangaande van mezelf als burgemeester.”

%d