REGIO / SINT-PIETERS-LEEUW: De Gewestelijke Maatschappij voor de Volkshuisvesting (GMV) gaat tegen 2015 in de regio 450 sociale woningen bouwen of renoveren.

Impeleer, Sint-Pieters-Leeuw

Directeur Marc Paesmans:” Zo zijn we nu reeds in de wijk Impeleer in Sint-Pieters-Leeuw bezig met de afwerking van de bouw van tien koopwoningen en twee huurwoningen. De verkoop start vanaf maart 2012, de verhuring deze maand al “.

De gewestelijke maatschappij voor Volkshuisvesting ( GMV ) is zeer actief in zijn werkgebied : Arrondissement Halle- Vilvoorde, één van de duurste regio’s van het land, Vlaams-Brabant, waarvan verschillende gemeenten aan Brussel grenzen en dit zijn niet enkel de faciliteitgemeenten.

Voorzitter Roger Desmeth: “Met de lopende werven en de lopende dossiers die weldra van start gaan zal het patrimonium tegen 2015 van 1950 tot 2400 woongelegenheden evolueren. 54 woongelegenheden zijn zeker nog dit jaar klaar en de bouw van 291 woongelegenheden zullen dit jaar hun start zien. Daarbuiten vergeet GMV niet om zijn bestaande patrimonium grondig te renoveren en te restaureren. Spijtig genoeg moeten wij ook overgaan tot vervangingsbouw waarbij oude woningen dienen afgebroken te worden om ze te vervangen door nieuwe woningen die aan al de opgelegde normen voldoen.”

De GMV gaat ook voor zichzelf in de Bezemstraat in Negenmanneke een nieuw kantoorgebouw oprichten.
.

Nu zitten de burelen en een vergaderzaal verspreid over twee appartementsgebouwen.
De nieuwbouw komt tussen de twee appartementsgebouwen in de Bezemstraat.

.

Lopende nieuwbouwwerven
1) 16 huurappartementen en 12 koopwoningen in Wolsemveld Dilbeek, in ruwbouw.
2) 14 huurappartementen ( waarvan 2 Vlab) in Wezembeek-Oppem, klaar tegen einde maart 2012.
3) 10 koopwoningen en 2 huurwoningen in Impeleer Sint-Pieters-Leeuw: Verkoop voorzien tegen maart 2012 .
Lopende dossiers nieuwbouw
1) 9 huurwoningen en 17 koopwoningen in Meise (Wolvertem): bouwaanvraag eind december 2011 ingediend, het openbaar onderzoek loopt en archeologische opgravingen dringen zich op.
2) 38 huurappartementen ( waarvan 10 Vlab ) + 1 handelsruimte in Hoeilaart Ondergrondse garage met 41 parkeerplaatsen: nieuwe bouwaanvraag ingediend op 27/12/011 na stopzetting der werken, openbaar onderzoek loopt.
3) 27 koopwoningen ( waarvan 2 Vlab), 34 huurappartementen en 19 huurwoningen ( waarvan 3 Vlab) in Kampenhout. Bouwaanvraag is binnen maar het dossier zit vast met de archeologische opgravingen die dienen te gebeuren. Dit project wordt in 2 fasen uitgevoerd (53 + 27 ).
4) 38 huurappartementen ( waarvan 3 Vlab) en 7 koopwoningen ( waarvan 1 Vlab) + 42 ondergrondse parkeerplaatsen in Velodroomstraat Liedekerke: start der werken 1/03/2012.
5) 8 koopwoningen en 20 huur stapelwoningen en 10 huurwoningen ( waarvan 2 Vlab) in Impeleer Sint-Pieters-Leeuw: het aanbestedingsdossier is zo goed als klaar.

Project Impeleer II

6) 30 eengezinswoningen en 34 huurappartementen in Ophalfene Ternat: De bouwaanvraag is ingediend op 29/12/2011 en het openbaar onderzoek loopt tot 09/02/2012. Dit project wordt in 2 fasen uitgevoerd (18 + 46 ).

Lopend dossier vervangingsbouw
10 bejaardenwoningen en 8 appartementen (vervangingsnieuwbouw), in Begonialaan in Ternat: het openbaar onderzoek loopt. Deze woningen moeten wegens de slechte toestand afgebroken worden. Lopend werk restauratie nieuwbouw
Hoeve Hof ten Berg 12 huurappartementen (restauratienieuwbouw) in Ternat: einde der werken 01/2013.

Lopende werven grondige renovatie
1) 29 huurwoningen in Leerbeek (Gooik) totale renovatie met verhuisbeweging voor de bewoners: einde der werken is gepland in 09/2012. Hier blijven alleen de muren overeind.
2) 14 huurwoningen in Hoeilaart totale renovatie met verhuisbeweging: het einde der werken is gepland in 04/2012
3) Aanpassingwerken liften ( 5 installaties ) in Ruisbroek ( Sint-Pieters-Leeuw ): in uitvoering, einde der werken is gepland in 05/2012. Lopende dossiers grondige renovatie
4) 84 huurappartementen worden 70 huurappartementen in Oeverbeemd Ruisbroek ( Sint-Pieters-Leeuw ), totale binnenrenovatie ( inclusief CV ) met verhuisbeweging: de bieding is doorgegaan op 13/01/2012. De dossiers worden momenteel door de ontwerper nagekeken.
5) 4 woningen in Sint-Katherina-Lombeek, het dak, de dakisolatie en het buitenschrijnwerk: aanvang der werken maart 2012
6) 116 huurwoningen in Sint-Pieters-Leeuw, dakvernieuwing, dakisolatie met inbegrip van de garages en de vernieuwing van al het buitenschrijnwerk met inbegrip van de garagepoorten. De bieding is doorgegaan op 13/01/2012. De dossiers worden momenteel door de ontwerper nagekeken.

Meer info: Gewestelijke maatschappij voor volkshuisvesting
Bezemstraat 83 bus 131 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
T. 02/371.03.30 – Email : info@volkshuisvesting.be

2 comments

  1. ik stel mij maar 1 vraag:
    Gaat de wijk “Witte Roos” geen overlast van water krijgen…
    volgens info die hier rondgaat zou een deel van de wateroverlast die wij meemaken komen doordat het water van de wijk Impeleer naar ons lager gedeelte afgevoerd wordt…
    dus als daar nog meer water afgevoerd worden richting lager gelegen gedeelten, dan zie ik het hier zeker niet meer goed komen…
    Tja, das dan gewoon 1 probleem meer voor de wijk “Witte Roos met Doornen”

  2. wat ik me afvraag is waarom er zoveel woningen leeg blijven staan (al langer dan 1 jaar) na het overlijden of verhuis van vorige inwoners in de wijk Negenmanneke. Dacht dat er wel genoeg gezinnen op hun lijsten staan. En waarom de woningen niet onderhouden worden.

Comments are closed.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder