SINT-PIETERS-LEEUW / VLAANDEREN: – Een sneeuwzone trekt van noord naar zuid over het land.
De Federale Politie meldt algemene sneeuwval in heel Vlaanderen. Door de vriestemperaturen blijft de sneeuw liggen. Er wordt een sneeuwtapijt van 3 à 5 centimeter verwacht.

De avondspits verloopt chaotisch door de sneeuw. Op de Ring rond Brussel is er sterk vertraagd verkeer. Touring Mobilis meldt meer dan 550 kilometer file.

In de loop van de avond trekt de sneeuw weg naar het zuidwesten en wordt het overal droog. Maar omdat het hard blijft vriezen, kunnen de wegen gevaarlijk glad worden

UPDATE 17.00 uur:
Er staat op de Belgische snelwegen 1.103 kilometer file. Dat is een nieuw record, zo meldt Touring Mobilis. Het vorige dateert van 948 kilometer dateert van 10 februari 2010.
UPDATE 17.30 uur:
– Infrastructuurbeheerder Infrabel: Voorlopig valt de hinder mee, de treinen hebben kleine vertragingen. Vanuit Brussel rijdt ongeveer één trein op de drie te laat.
– De Lijn: Door de sneeuwval is onze dienstverlening  verstoord. Meer info: KLIK HIER
– MIVB: De bussen in Brussel zijn wegens de sneeuwbuien beperkt tot de kleine ring. De MIVB raadt aan om de metro of de tram te nemen.
UPDATE 18.30 uur:
– Om 18.17 uur noteerde Touring Mobilis een maximale filelengte op de Belgische snelwegen van 1.275 kilometer. Sindsdien lijkt de filelengte lichtjes te dalen.
– Proximus: ‘Wegens het slechte weer ondervinden wij op dit moment hinder op ons netwerk. Onze excuses voor het ongemak.‘ Op sommige plaatsen zoals in Brussel is er een congestieprobleem, Als veel mensen vanuit de file gelijktijdig bellen, kan het gebeuren dat ze hun beurt moeten afwachten.
UPDATE 19.00 uur:
– Volgens gps-leverancier TomTom staat er momenteel 4.083 kilometer file in België, inclusief de secundaire wegen. Er zijn in totaal 1.074 verkeersopstoppingen.
UPDATE 20.00 uur:
– Touring Mobilis: Er staat nog staat nog zo’n 489 km file
– Op de Brusselse Ring nog steeds vertragingen van meer dan één uur.
– Op de N6 Bergensesteenweg (N6) staat er nog steeds een file van in Andermecht  tot in Halle over 4.9 km wat volgens Touring Mobilis een vertraging veroorzaakt van 33 minuten.

%d bloggers liken dit: