VLAANDEREN: – In de loop van deze namiddag voorspellen verschillende weersmodellen de komst van een aantal sneeuwbuien. Het Agentschap Wegen en Verkeer doet er alles aan om de gewest- en autosnelwegen zo goed mogelijk berijdbaar te houden. De strooidiensten zijn momenteel preventief aan het strooien. Zo wil het agentschap voorkomen dat de sneeuw op het wegdek blijft kleven. Ook in de loop van de volgende uren zal het agentschap de toestand van de wegen blijven opvolgen en strooien wanneer dat nodig is.

Aangepast rijgedrag
Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt de weggebruikers aan om hun snelheid en rijgedrag aan te passen aan de weersomstandigheden. Ondanks het strooien blijven gladde plekken op het wegdek mogelijk. Voor hun eigen veiligheid en die van ons personeel vragen wij de weggebruikers ook om hun rijgedrag aan te passen in de nabijheid van strooiwagens.

9717 ton zout gestrooid
De afgelopen week strooide het Agentschap Wegen en Verkeer 2185 ton zout op Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Vanaf het begin van deze winter strooide het agentschap al 9717 ton zout.

%d bloggers liken dit: