VLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze avond zette de provincie Vlaams-Brabant haar meest verdienstelijke sporters in de bloemen tijdens het twintigste sportgala. De provinciale sportprijs gaat dit jaar naar Bart Swings.

Tijdens het sportgala kregen de ‘sportieve’ gemeenten uit Vlaams-Brabant een cheque voor hun werking.
Het bedrag van de subsidies is afhankelijk van de mate waarin de gemeenten hun inwoners mobiliseren om aan sport te doen‘, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor sport en gezondheid.
Sint-Pieters-Leeuw krijgt hiervoor de financiële steun van 2.318,72 euro
(ter vergelijking: Beersel 665,02 en Halle 1.387,86) 

Laureaten sportprijzen
Tijdens het provinciaal sportgala werden de sporter met een handicap en de beloftevolle jongere verkozen, en de publieksprijs, de trofee van sportverdienste en de provinciale sportprijs uitgereikt.
De provinciale sportprijs ging naar Bart Swings voor zijn prestaties in het skeeleren en schaatsen.
De drie andere genomineerden waren mountainbiker Kevin Van Hoovels uit Betekom, horden- en 4x100m-loopster Elodie Ouedraogo uit Kessel-Lo en de eersteklasse voetbalploeg OHL.

De prijs van ‘Sporter met handicap’ gaat naar Kris Bosmans uit Overijse (paracycling), die van ‘Beloftevolle jongeren’ naar wielrenner Jasper De Buyst uit Relegem en de ‘Trofee voor Sportverdienste’ naar atletieklegende Miel Puttemans uit Vossem..
De winnaar van de publieksprijs is voetbalploeg OHL.
We wensen onze sporters van harte proficiat met hun prestaties en hopen hen nog vaak op een podium te zien staan‘, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor sport.

%d bloggers liken dit: