SINT-PIETERS-LEEUW: – Actiecomité ‘windturbines Brukom’ is tegen de bouw van een windturbine door Ecopower en Colruyt op 280 meter van de wijk Witte Roos.
Na raam affiches en een petitie zijn tussen de feestdagen door de buurtbewoners van wijk De Witte Roos in Brukom bezwaarschriften aan het opstellen. Ze dienen bezwaar in tegen de 2 windturbines op grondgebied Sint-Pieters-Leeuw. Deze windturbines hebben volgens de buurtbewoners door hun omvang een zeer sterk hinderlijke impact op de bewoners van de wijk.

Ecopower en Colruyt wensen een 6-tal windturbines in te planten langs het kanaal Brussel-Charleroi, waarvan twee op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw. Er werd een bouwaanvraag ingediend op 7 december 2011 bij de gemeente.
Een aantal van hun concurrenten zouden volgens het actiecomité binnenkort ook windturbines willen oprichten in de buurt van het kanaal Brussel-Charlerloi.
De windturbines in Sint- Pieters-Leeuw komen langs de vaart, links van het kranenbedrijf op de kanaaldijk.
Deze windturbines zijn 2MW-klasse, ashoogte: rond de 100 meter, tiphoogte (wiek bovenaan): 150 meter, rotor-doorsnede: 82 tot 92 meter, draaisnelheid rotor: 0 tot 15 toeren per minuut .
Windturbine één komt op nauwelijks 280 meter van het laatste huis van de Uylenbroeckstraat, en ongeveer 400 meter van het speelplein van de wijk. De tweede turbine zal een 300 meter verder staan.

Actiecomité windturbines Brukom: “ Laat ons duidelijk zijn : wij zijn niet tegen groene stroom : ok voor zonne-panelen, water, biomassa, wind… maar er zijn genoeg lege oppervlakten in onze en de omringende gemeenten, om niet een 150 meter hoge windturbine met een doorsnede van 8 meter vlak naast een woonwijk van 300 woningen te plaatsen.

Zie ook ons artikel over de infovergadering van Ecopower in Beersel van 10 november 2011:
http://sint-pieters-leeuw.eu/2011/11/10/250-mensen-aanwezig-op-informatievergadering-windproject-ecopower/

%d bloggers liken dit: