VLEZENBEEK: – Vrijdagnamiddag werd door Luc Van Ruysevelt, schepen van Landbouw, het eerste paneel voor boerenhofleverancier overhandigd aan Bart Keymolen in de Konijnestraat 86 te 1602 Vlezenbeek.

Dit alles ter promotie van de boeren die aan thuis verkoop of verkoop op markten doen.
Zo’n 25 boerenfamilies in Sint-Pieters-Leeuw zullen op termijn het erkenningslabel van de gemeente ontvangen.

Luc Van Ruysevelt, schepen van Landbouw: ” Lekker eten, drinken en ervan genieten sluiten nauw aan bij de Bourgondische levensstijl die de meeste Vlamingen zich aanmeten. De vele kook- en eetprogramma’s allerhande bewijzen dit. Mede daarom is het belangrijk dat de kwaliteit van de gebruikte producten optimaal is. Zo zitten we al een stapje dichter bij de producent. Zeker als het gaat om landbouw-, vee-, groente- en fruitteelten. De idee om een logo te ontwerpen, in samenspraak met de kunstacademie, sluimerde al enige tijd. Het verwijst naar een streven voor het aanbieden van gezonde, eerlijke en oogstrelende producten. Het schept meer uniformiteit en creëert tussen de boerenstiel – kweker – afnemer – klant een onlosmakelijke band van vertrouwen en begrip in deze moeilijke tijden. Efficiënte stielkennis en de uiterst geschikte en rijke Leeuwse bodem staan garant voor de gezonde kweek van groenten, fruit, vlees, zuivel en alle andere afgeleide producten al dan niet geteeld op biologische wijze. De plaatsing van dit paneel aan huis of op de wekelijkse vrijdagmarkt aan de Rink geeft aan de klant de zekerheid zich lekkere en betrouwbare goederen aan te schaffen tegen eerlijke prijzen.”
 

Bart Keymolen: ” Bij ons kunnen de mensen langskomen om hoeveijs en ijstaarten te kopen die gemaakt zijn met de melk van onze koeien. Ook nieuwe aardappelen verkopen we. Hof Te Bergeveld is gelegen in de Konijnestraat 86 te Vlezenbeek.”

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: