SINT-PIETERS-LEEUW: – Bakker Guido Devillé uit Sint-Pieters-Leeuw vertrekt morgen naar Bujumbura in Burundi. Hij zal er aan jonge lokale bakkers een opleiding geven. Vorig jaar deed hij dit ook reeds via ‘Ex-change’ in Burkina Fasso en Togo.

Guido Devillé
Guido Devillé: “ Dat is via Ex-change dat is een organisatie die ontwikkelingslanden steunt, niet materieel maar die mensen naar ginder stuurt om opleiding te geven. Dat kunnen schrijnwerkers of loodgieters zijn en dus ook bakkers. Ik neem bij IPV verlof op om de mensen ginder te gaan helpen.
Ik ga in Bujumbura les geven aan de jonge bakkers van ‘Boulangerie KAPA’. De bakkerij eigenaar is een ondernemende Afrikaan die me vroeg om tijdens mijn verblijf de jonge bakkers bij te scholen qua organisatie, producten en hygiëne. Want eigenlijk is er in Burundi geen echte opleiding voor bakkers.

Eergisteren heb ik de bakker in Bujumbura nog aan de lijn gehad. In Burundi is het winter, min 19° max 26°, zonnig, wat een verschil met hier.
Blijkbaar is men daar echt aan het aftellen, ik ben daar meer dan welkom. Ik zal net zoals vorig jaar bakkerskleren meenemen om aan de jonge bakkers te schenken. Dit project krijgt ook financiële steun van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.

Wat ik wel niet wist is dat Burundi zoveel verder ligt van ons dan Burkina Fasso en Togo. Ik zal zo’n 18 uur onderweg zijn. Dat op zich zal al een avontuur zijn.
Eerst is er een vlucht met Ethiopian Airlines. Tussenstop in Milaan, dan naar Bollé Ethiopië. Daar een uur of drie wachten en dan verder naar Bujumbura International in Burundi met een tussenstop in kigali.

Volg Guido via zijn blog: www.bloggen.be/bakker_guido_in_afrika/

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: