SINT-PIETERS-LEEUW: – Op de Bergensesteenweg was om 11.45 uur een protestmars te zien van Congolese vrouwen en mannen die op 30 juni vertrokken in Parijs en op weg zijn naar het Shulmanplein in Brussel. Daar zullen ze bij Europa een symbolische klacht indienen tegen het geweld en de de seksuele genocide in het oosten van Congo. Ze vragen de oprichting van een internationaal tribunaal.
 

De tocht is een organisatie van onder meer de Congolese diaspora en de Franse vereniging Ni putes ni soumises.
Met deze 309 km tellende mars klagen de deelnemers het geweld tegen vrouwen in Oost-Congo aan.

Marie Inyongo, organisatrice protestmars: “ We hebben een raming dat er 1502 vrouwen verkracht worden per dag. Dat zijn er 48 per uur. Maar het is maar een schatting: Dit zijn enkel de vrouwen die in het ziekenhuis terechtkomen. “
Wij vragen dat het vrouwengeweld en de genocide stopt. We hebben het hier over massamoorden. We vragen ook dat er een halt wordt geroepen aan het leegroven van de rijkdommen van Congo, want dat is de basis van het conflict.”

%d bloggers liken dit: