SINT-PIETERS-LEEUW: – Lokale recherche van Sint-Pieters-Leeuw vat daders bankkaart diefstal.

Op eind januari 2011 werd er een diefstal van een portefeuille gepleegd in een horecazaak langsheen de Bergensesteenweg te Sint-Pieters-Leeuw. De daders gebruikten de bankkaart die in de portefeuille zat om op diverse plaatsen geld af te halen in banken. Tevens werd de gestolen bankkaart gebruikt voor de betaling van maaltijden en dranken in een restuarant. Deze week kon de lokale recherche van Sint-Pieters-Leeuw de daders aan de hand van videobeelden genomen door het veiligheidssysteem van de banken identificeren. De daders bleken vier minderjarigen uit de regio te zijn die regelmatig de horecazaak bezochten. Ze gingen over tot bekentenissen en waren akkoord het slachtoffer te vergoeden. De minderjarigen zullen eerstdaags voor de Jeugdrechter moeten verschijnen.

Het geld kon enkel worden afgehaald om reden dat het slachtoffer zijn geboortedatum gebruikte als code voor zijn bankkaart. Dergelijke codes zijn te vermijden daar ze door daders van diefstallen als eerste worden geprobeerd om geld af te halen.

Meer info :  http://www.lokalepolitie.be/5414/

%d bloggers liken dit: