VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant investeert 17.300 euro in boekentrolleys voor 14 bibliotheken in het Pajottenland. Deze uitleenbare themakoffers op wielen moeten het leesplezier van de Pajotse kleuters en leerlingen van de eerste graad van het lager onderwijs verhogen.

De bibliotheken van Affligem, Beersel-Drogenbos, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat krijgen van de provincie in totaal zo’n 600 boekentrolleys.

elke zelderloo
elke zelderloo

Niet elke school of klas geraakt zomaar in de bibliotheek en daarom brengen we elke maand een stukje van de bib in een valies naar hen.”, zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor cultuur en jeugd. “Deze boekentrolleys zijn samengesteld op maat van kleuterklassen en de klassen uit de eerste graad van het lager onderwijs. We voorzien minstens één trolley voor elke klas zodat we maximaal op de keuze en het leesplezier van deze kinderen kunnen inspelen“.

De 14 Pajotse bibliotheken zullen in overleg met de leerkrachten themapakketten samenstellen. De thema’s staan in verband met de leerstof die in de klassen wordt behandeld.

%d