SINT-PIETERS-LEEUW: – Het actiecomité “Wilderveld Verstikt” houdt affichecampagne tegen RUP Wilderveld.

Wijk Wilderveld is een grote woonwijk in Sint-Pieters-Leeuw, geprangd tussen de Ruisbroeksesteenweg, het kanaal en de Bergensesteenweg. In het Openbaar Onderzoek op het nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) werden er 444 bezwaarschriften van de bewoners van deze wijk ingediend. 800 wooneenheden bovenop het extra verkeer dat de nieuwe LIDL en de geplande grotere Colruytwinkel zal meebrengen, kan deze wijk immers niet aan.

Het actiecomité gaat de volgende weken diverse acties ondernemen om het protest zichtbaar te maken. Er is een affichecampagne gestart. Het effect is meteen zichtbaar in de wijk: overal zie je de affiche met het logo “Wijk Wilderveld verstikt, Neen aan 800 extra woningen en flats” uithangen.

De bewoners vragen dat het gemeentebestuur en de bevoegde commissie (GECORO) rekening houdt met de vele bezwaren en de plannen opnieuw maakt en zeer grondig hertekent en hierbij rekening houdt met de draagkracht van de huidige woonwijk en de woonkwaliteit.

Lees het volledige persbericht op: www.wilderveld.be/?page_id=19

Voor het actiecomité “Wilderveld Verstikt”
Nicole Billens – Silvio Fuca – Luc Paternoster – Claude Rotsaert – Christine Van de Steene

%d bloggers liken dit: