REGIO: In 2012 verhuist Radio 2 Vlaams-Brabant van Het Amerikaans Theater in Brussel naar het stadhuis in Leuven (Zie artikel 28/06/2010 ).
Als antwoord op een schriftelijke vraag van Mark Demesmaeker (N-VA) stelt Vlaams mediaminister Ingrid Lieten (sp.a) nu:”De geplande verhuizing van Radio 2 Vlaams-Brabant naar Leuven zal geen verschuivingen teweeg brengen in de inhoudelijke programmering van deze regionale zender. De regionale programma’s zullen met name in dezelfde mate aandacht blijven hebben voor Brussel en de Vlaamse rand.”

Demesmaeker vreesde dat de zender na de verhuis in 2012 minder aandacht zal hebben voor Brussel en de brede Vlaamse rand. “Zeker in de Zennevallei en Pajottenland wordt de verhuis naar Leuven ten zeerste betreurd. Zuid-West-Brabant dreigt helemaal verdrongen te worden, want Leuven is hier heel ver vandaan”, aldus Demesmaeker.

In haar antwoord wijst Lieten op het feit “dat met de huidige moderne productiemiddelen radiomedewerkers heel mobiel zijn en niet gebonden aan de vaste locatie van hun redactie om hun werk te doen”.
De regionale redactiemedewerkers zullen nog steeds vanuit de nationale redactie van Radio 2 in het Omroepcentrum in Brussel hun bijdragen kunnen klaarmaken.
“Daarenboven is de nieuwsgaring gebouwd op een sterk correspondentennet dat geografisch mooi verspreid blijft over de provincie”, klinkt het.

Share

%d bloggers liken dit: