VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant organiseert dit najaar voordrachten over opvoeding van kinderen voor ouders en professionelen. De bedoeling van deze ontmoetingen is ouders samenbrengen en ondersteunen met kennis en uitwisseling tussen ouders zelf.

We moeten als overheid de discussie durven aangaan over de verantwoordelijkheid van ouders. Hoe pak je dat concreet aan? Opvoedboeken en -programma’s gaan nog al te vaak uit van algemeenheden waar ouders in de praktijk weinig mee aan kunnen. Ze houden vaak geen rekening met hun leefsituatie, met de inspanningen die ze al hebben geleverd, de uitputting die ze voelen, hun schaamte over wat er mis loopt. Daardoor zadelen ze ouders, vaak met de beste bedoelingen, met nog meer schuldgevoel op. Die redeneren immers: als het allemaal zo simpel lijkt, waarom lukt het mij dan nog altijd niet?”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn.

Daarom organiseert de provincie Vlaams-Brabant dit najaar 25 voordrachten in Aarschot, Asse, Bertem, Diest, Grimbergen, Halle, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kortenberg, Leuven, Liedekerke, Meise, Overijse, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Tienen, Vilvoorde, Wemmel en Zemst.
Na de lezingen is er bewust gekozen voor een moment waarop ouders nog wat kunnen nakaarten of ervaringen uitwisselen. Want onder gelijkgestemden kunnen ze zelf naar oplossingen zoeken.
Aan de lezingen zijn ook telkens gratis themaboekjes gekoppeld

zaterdag 23 oktober 2010 in Halle om14 uur:
dubbele workshop: Feesten (voor ouders) + Knutselen en frutselen: creatieve workshop rond feesten (voor kinderen)
Locatie: Bib Halle, Basiliekstraat 124, 1500 Halle
Contact & inschrijvingen : 02-365 94 30, E-mail : halle@bibliotheek.be

%d bloggers liken dit: