SINT-PIETERS-LEEUW: – Actie hondenpoep:
Door de wijkinspecteurs werd een hele week toezicht gehouden op hondeneigenaars dewelke volgens het GAS-reglement (Gemeentelijke Administratieve Sanctie) honden aan de leiband dienen te houden en verplicht zijn steeds in het bezit te zijn van voldoende zakjes om de uitwerpselen in te bergen.

De hondenbezitters dewelke met hun hond gaan wandelen werden in het verleden door de wijkinspecteurs aangesproken en gewezen op hun plichten, ook werd er in een eerder verspreidde Infobrochure van de gemeente (InfoLeeuw) een artikel geplaatst rond deze problematiek

Er werden tijdens de controleactie in totaal 31 eigenaars effectief gecontroleerd, tegen 4 eigenaars werd een GAS-PV (gemeentelijke administratieve sanctie ) opgesteld. De overtreders krijgen een boete tussen de 60 en 250 euro.
De controles werden toegespitst tot de wijk Negenmanneke en Ruisbroek.
In de loop van de maand oktober zullen de wijkinspecteurs deze actie hernemen.

ZUUN: – Twee daders van koperdiefstal opgepakt:
Een alerte buurtbewoner merkte zaterdag omstreeks 17.00 uur twee verdachte personen op ter hoogte van de Frans Baestraat te 1600 Sint- Pieters – Leeuw. De beide manspersonen waren het houtwerk van een bobijn met koperdraad aan het verwijderen.
De lokale politie Sint-Pieters-Leeuw werd in kennis gesteld en twee interventieploegen werden onmiddellijk ter plaatse gestuurd en konden de beide personen op de beschreven plaats aantreffen .
Uit het onderzoek bleek dat de beide manspersonen de bobijn met koperdraad gestolen hadden op een werfplaats elders op de gemeente . Ook bleken de beide manspersonen hun voertuig voorzien te hebben van duplicaatnummerplaten en was de aanhangwagen waarmee ze de bobijn verplaatsten , gestolen .
De beide verdachten , afkomstig uit de regio Dendermonde , bekenden de feiten en konden na verhoor beschikken. De teruggevonden gestolen goederen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

Meer info:  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

%d bloggers liken dit: