SINT-PIETERS-LEEUW: – het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw organiseert zoals elk jaar bij het begin van een nieuw schooljaar haar autoluwe schoolweek en scholencross.
Na een rondvraag in de kinderraad werd besloten om vanaf nu niet meer van de autoluwe schoolweek te spreken, maar van de ” stap- en trapweek” .

Met deze campagne wil het gemeentebestuur in samenwerking met alle negen basisscholen, de voordelen van milieuvriendelijke verplaatsingen voor de kinderen in de kijker zetten.
Met deze actie streeft men naar een verdere daling van het autogebruik in het woon-schoolverkeer. Zo willen ze de verkeersveiligheid verhogen langs de aanlooproutes naar school en in de omgeving van de schoolpoort. Aan zo’n 1.350 schoolkinderen en hun ouders vragen we om minstens één week jang de achterbank van de auto in te ruilen voor meer duurzame vervoerswijzen, zoals het stappen en trappen (fietsen).

De ‘STAP- EN TRAPWEEK’ start op maandag 20 september 2010 en wordt op vrijdag 24 september 2010 afgesloten met de scholencross aan het Wildersportcomplex.
Tijdens de scholencross staan volgende activiteiten op het programma:


START TO RUN

• Vanaf 9.00 uur verzamelen de kinderen en leerkrachten zich aan het hoofdpodium.
• Voor het eerste en tweede leerjaar voorzien we vanaf 9.25 uur een “Start to Run voor beginners”. Met dit programma willen we onze jongsten leren hoe zij een aanvaardbare conditie kunnen opbouwen.
• De leerlingen van het derde en vierde leerjaar nemen deel aan een “Start to run” met aangepaste oefeningen.
• De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar lopen naar oude traditie de 1.000 m.
RANDANIMATIE
• Randanimatie vanaf 9.30 uur: verkeersquiz, springkasteel, danssessies in de zaal, …
HULDIGING LAUREATEN – GASTOPTREDEN
• Rond 11.20 uur huldigen wij de laureaten van de Stap- en Trapweek en de verkeersquiz.
• Omstreeks 12.00 uur sluit een leuke popgroep deze editie af met swingende songs waarbij je moeilijk kan blijven stilzitten.

Share

%d bloggers liken dit: