ZUUN: – De Leeuwse Turnkring vzw organiseert de vierde en laatste Voorronde recre@toestelturnen voor gymnasten uit West-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant in het Wilders Sportcomplex van Sint-Pieters-Leeuw.

Leeuwse Turnkring vzw
Vandaag hadden de Provinciale voorrondes artistieke gymnastiek in het D-niveau plaats.


Natasja De Tobel: “ Dit zijn de kindjes die op een mooi niveau turnen, maar nog net niet goed genoeg om bij de top te horen. Dit is een niveau waar ze toch een 4 uur per week voor moeten trainen. Na dit niveau moet je al snel 8 tot 10 uur per week trainen. Dat kan of wil niet iedereen doen dus voor wie toch wat meer wil doen dan recreatief turnen is het D-niveau het ideale.”

In Sint-Pieters-Leeuw had de allerlaatste voorronde plaats. Deelnemers zijn verplicht van aan twee voorrondes deel te nemen. Vandaag namen ook deelnemers van Antwerpen en Limburg deel. De deelnemers moeten een bepaalde punten quotering behalen. En alle gouden meisjes gaan dan naar een finale ronde in mei. En natuurlijk wordt daar de punten quotering nog veel strenger.

Meer info over De Leeuws Turnkring vzw: http://www.leeuwseturnkring.be

Share

%d bloggers liken dit: