SINT-PIETERS-LEEUW: – Het Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën (RLZZZ) diende een aanvraag tot wijziging van het werkingsgebied in.

Hiermee wil het RLZZZ de uittreding van de gemeente Hoeilaart en de toetreding van de gemeente Affligem opvangen. De SAR Minaraad adviseert positief over de wijziging van het werkingsgebied, maar roept het RLZZZ en het RL Dijleland (RLD) op om een overgangsregeling af te spreken voor de gemeente Hoeilaart zolang die niet officieel kan toetreden tot de werking van het RL Dijleland.

Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën vzw werd opgericht in 1993. Het is een samenwerkingsverband van overheden en natuurverenigingen, landbouworganisaties, wildbeheerseenheden en toeristische verenigingen. Sinds 1998 zijn ze definitief erkend door de Vlaamse regering.

Ze worden gefinancierd door de Vlaamse overheid (Agentschap voor Natuur en Bos en Agentschap RO-Vlaanderen – Onroerend Erfgoed), de Provincie Vlaams-Brabant, de gemeenten Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Halle, Gooik, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en tot nu toe Hoeilaart.

Meer info: www.rlzzz.be
bron: www.minaraad.be

%d bloggers liken dit: