2009-10-19-actie-provincieVLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – In oktober en tot en met 11 november werken de provincie Vlaams-Brabant en UNIZO regio Vlaams-Brabant en Brussel samen aan meer verkeersveiligheid. Beide organisaties willen dat de Vlaams-Brabanders meer hun gordel achter het stuur gaan dragen en werkten hiervoor samen een actie uit in het kader van de campagne ‘Bij mij ben je veilig’.

Aan de hand van affiches en postkaarten bij de deelnemende UNIZO-leden en via de gordeltest op www.vlaamsbrabant.be/gordelcampagne willen beide organisaties de kans op ongevallen verminderen. Wie de gordeltest aflegt, kan bovendien een filmticket winnen.

Provinciegouverneur Lodewijk De Witte schetst het probleem: “Wie gaat winkelen met de wagen, vergeet wel eens de gordel vast te klikken. Er is evenwel geen enkele reden om aan te nemen dat het risico op verkeersongevallen bij korte verplaatsingen kleiner is. Toch denken mensen dat de impact van een ongeval bij korte afstanden kleiner is omdat ze dan lagere snelheden hanteren. Dit veiligheidsgevoel is gebaseerd op een mythe“.

Zonder gordel kan een ongeval al dodelijk zijn bij een snelheid van 20 kilometer per uur. De veiligheidsgordel in de wagen redt dus mensenlevens. Het is een goedkoop, eenvoudig en efficiënt middel om zichzelf en zijn passagiers te beschermen tegen de gevolgen van een ongeval. Wie de gordel draagt, heeft 50 % meer kans om een ongeval te overleven.

2009-10-19-gordel-ticketOpdat meer Vlaams-Brabanders bewust zouden worden van de noodzaak van de gordel in de auto werken we samen met UNIZO regio Vlaams-Brabant en Brussel aan de campagne ‘Bij mij ben je veilig’. De campagne moet de gordeldracht bevorderen. De campagne is uitgewerkt door de Vlaamse Overheid, de provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid en wordt sinds 2006 uitgevoerd. Na twee jaar campagne voeren is de gordeldracht in Vlaams-Brabant gestegen van 73,7% gordeldragers in 2006 naar 82,3% in 2008” zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit en wegen.

Share

%d bloggers liken dit: