LIEDEKERKE / RUISBROEK: – Belgisch Kampioenschap Vwf renners te Liedekerke
Geen makkelijke opdracht voor de Copsvrienden uit de D-categorie om de trui van Marc Vervondel in eigen rangen te houden. Marc is lang geblesseerd geweest en Roland Mersseman pas terug van vakantie.

Devos, Lauwers, Lintermans, Berwart, de coach en Jef Devits hielden de D-trui in de club
Devos, Lauwers, Lintermans, Berwart, de coach en Jef Devits hielden de D-trui in de club

Jef Devits liet al in de aanvangsronde blijken dat hij op zoek zou gaan naar de dagwinst, niet naar de driekleur want daar had hij te weinig wedstrijden voor.
Erger was dat hij er samen met Paul De Leeuw en Pierre Remory vandoor was. De rest van het peloton leek dus al vroeg verslagen voor de driekleur. Gelukkig voor hen beslisten de wedstrijdcommissarissen dat de D-koplopers niet mochten aanpikken bij de C’s. Zo konden de achtervolgers met daarbij o.a. Rik Lintermans, Christophe Lauwers en Rudy Berwart weer aansluiten bij Remory en De Leeuw. Devits bleef alleen voorop en zou standhouden. Bij de achtervolgers spoorde Rik Lintermans zijn ploegmaats aan dat Rudy Berwart de titel voor het grijpen had. De Copsvrienden werden geholpen door de zeer ongelukkige valpartij van Patrick Duquaine en Yvan Camphyn van wie nog een slotoffensief mocht worden verwacht. Niemand waagde het nog en Rik Lintermans trok met zijn laatste krachten de spurt aan voor Rudy Berwart die het machtig afwerkte. Na de Brabantse zijn tweede trui al van het seizoen.
Ronny Van der Vurst zorgde voor de tweede medaille van de namiddag met een knappe tweede plaats na Kenny De Marteleire in de B-categorie en dit na een stoutmoedige aanval, die favorieten als Rudy Thomas compleet verraste.
Marc Mariën werd knap 2de bij de E’s maar kwam niet op het podium, wegens te weinig wedstrijden en net gezakt uit de D’s. Daniël Gaillot strandde op de 6de plaats bij de F’s.

bron: www.copsvrienden.be

%d bloggers liken dit: