politieSINT-PIETERS-LEEUW: – Woensdag 5 augustus  2009 heeft de politie van Sint-Pieters-Leeuw voor de tweede maal dit jaar een actie gehouden tegen de hondenpoep in onze gemeente.

De controle werd uitgevoerd in het centrum van het Negemanneke en in een deel van Zuun en Ruisbroek.
De wijkagententen controleerden de hondenbaasjes of ze in bezit waren van een plastiek zakje en de honden aan de leiband werden gehouden.
Tijdens de actie waren alle hondenbaasjes  in orde. De volgende weken zullen er nog meer van deze acties tegen hondenpoep gebeuren.
Hondenpoep is een onsmakelijk probleem waar iedereen wel eens mee te maken krijgt. Alle hondenbaasjes worden vriendelijk gevraagd om de poep van hun hond op te ruimen. De boete kan variëren van €60 tot €250.

2 comments

  1. Ik ben volledig akkoord met deze maatregel maar zou het geen goed idee zijn om op zoveel mogelijk plaatsen in SPL vuilbakjes te plaatsen waar de mensen hun zakje met hondenpoep kwijt in kunnen. Het is niet zo plezant om met verse hondenpoep een paar km te moeten rondlopen hé. Wij zijn onlangs op reis geweest in de Provence en daar staat om de 150 m een vuilbakje speciaal voor hondenpoep. Daar zijn de stoepen dus automatisch proper. Misschien een goed idee om SPL nog eens in de kijker te zetten !

  2. Geachte,
    Allemaal goed en wel deze controle op het bij zich hebben van hondepoep-zakjes maar ze moeten dan ook wel gebruikt worden ! Velen, en ik spreek uit ondervinding rapen gewoonweg de hondepoep NIET op en gaan gewoon verder ( ondanks ze toch een zakje bijhebben ) ; Ik kan zelfs
    mensen die gewoon met hun “hondje” naar de overkant van de straat gaan ; strontje gelegd en klaar is kees ;Ze zijn van de vuiligheid af ! Ik veralgemeen dit niet voor allen maar vele hondeneigenaars zijn vuilaards.
    Een goede raad voor de Politie : verstop U ergens en dan pas zal u zien wie de vuilaards zijn !

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: