logo-waterleeuwenDUITSLAND / SINT-PIETERS-LEEUW: -Van  Zwemclub de Waterleeuwen uit Sint-Pieters-Leeuw zijn op dit moment de groepen D-E-F op stage in Ubach-Palenberg (Duitsland). Op de site www.waterleeuwen.be kan je hun belevenissen volgen.

Ze krijgen er verschillende techniektrainingen  onder leiding  van Dr. I. Komar (www.dr-komar.be). De voormalig topzwemster verwierf talrijke titels waaronder Europees Kampioen met wereldrecord in 1970. Zij behaalde een doctoraatstitel aan de Universiteit in Leipzig in “Bewegungs-und Trainingswissenschaft”. Ze engageerde zich ook in de Europese zwemsport, met name in de kinder-, jeugd– en topsport.

Dit is wat de 51 zwemmers gisteren gedaan hebben:

Deze voormiddag stond er een zwem- en droogtraining op het programma. Zeker de allerkleinsten verdienen hier een vermelding. Wie zou nu nog geloven dat zij enkele maanden geleden nog niet goed schoolslag konden zwemmen. Sommigen wagen zich al aan 4 lengten crawl en rugcrawl. Ze hebben er zeker zin in; met momenten zijn ze nauwelijks uit het water te krijgen.
2009-06-08-zwembad-Duitsland-Ubach-Palenberg 2009-06-08-zwembad-Duitsland-Ubach-Palenberg-2
‘s Middags stonden er frietjes op het menu (de buikjes werden alweer goed gevuld) en was er de aankomst van ons langverwacht hoog bezoek. De enige echte Françoise en An kwamen ons vergezellen. Ze keken rond en zagen dat het goed was.
In de namiddag waanden de maxi’s zich in de typisch Amerikaanse twisten tussen cowboys en indianen. De winnaars waren – trouw aan de geschiedenis – de cowboys. 69 roodhuiden sneuvelden, 60 cowboys gaven de pijp aan Maarten (wees gerust, ónze cowboys en indianen hebben meerdere levens; uw kind komt normaalgezien heelhuids terug thuis.)
Daarna konden we ook nog genieten van het schitterende weer. Waterbalonnen en drinkbussen vlogen door de lucht. Zon, gras, water; wat willen zwemmers nog meer. De trainers – en vooral Sara – kregen het zwaar te verduren. Solidariteit van de andere trainers was ver te zoeken. In nood weet men wie zijn vrienden zijn.
Deze avond doken de maxi’s opnieuw in het bad voor een avondtraining tussen 19 en 21. De mini’s konden na het eten nog rustig van een film genieten.
Morgen staat dan het technisch hoogtepunt van deze stage op het programma. ,…

bron en meer info: www.waterleeuwen.be

Share

%d bloggers liken dit: