SINT-PIETERS-LEEUW: – Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil overgaan tot de aankoop van het huurgebouw aan de Pepingensesteenweg 250 (oude site Van Cauwelaert) waar nu het hoofcommissariaat gevestigd is. Deze site bestaat uit: terrein met kantoorgebouw, loodsen, bergplaatsen en parking.
De gemeente heeft de intentie er de politiediensten te centraliseren.

hoofdcommissariaat politie Sint-Pieters-Leeuw, Pepingensesteenweg 250
hoofdcommissariaat politie Sint-Pieters-Leeuw, Pepingensesteenweg 250

Momenteel is de politie van Sint-Pieters-Leeuw gehuisvest in twee gebouwen, het huurgebouw aan de Pepingensesteenweg en de vroegere rijkswachtkazerne aan de Generaal Lemanstraat in Zuun, eigendom van de gemeente.
2009-07-14-hoofdcommissariaat

Het gemeentebestuur heeft gisteren een intentieverklaring getekend tot aankoop van de site (Van Cauwelaert ) gelegen aan de Pepingensesteenweg 250 in Sint-Pieters-Leeuw.
Indien de gemeenteraad op 3 september2009 groen licht geeft om het gebouw aan de Pepingensesteenweg te verwerven, zal het college voorstellen om na de verkoop van de Generaal-Lemanstraatevenementenhal vorige maand, ook de vroegere rijkswachtkazerne in Zuun te verkopen.
Met het oog op de geplande bouw van het nieuwe rust- en verzorgingstehuis in Zuun en van de nieuwe school aan de Garebaan, zal het college de gemeenteraad voorstellen op termijn de verkoop van nog enkele andere gemeentelijke eigendommen te overwegen, waaronder deze aan de Bergensesteenweg maw. Bergpoort en containerpark en ook nog de grond aan de Esdoornlaan.

%d bloggers liken dit: