SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdagavond opende schepen van toerisme Martin Schoukens de tentoonstelling “Geuze en kriek – een smakelijke expo”.
2009-07-03-geuze-en-kriek_1 2009-07-03-geuze-en-kriek_2 2009-07-03-geuze-en-kriek_3_Johnny-Ursula_streekproductencentrum-Halle 2009-07-03-geuze-en-kriek_4 2009-07-03-geuze-en-kriek_5

(dubbelklik op de foto’s om in groter formaat te bekijken)
Van 4 juli tot en met 16 augustus 2009 kan u in het Colomakasteel alle geheimen ontdekken van geuze en kriek. De Zennevallei is de wieg van het lambikbier en dus is Sint-Pieters-Leeuw de logische gastvrouw voor een expo over deze unieke bieren. Het verhaal van onze lambikbrouwers en geuzestekers liep niet altijd over rozen, maar is op zijn minst fascinerend.
2009-07-03-geuze-en-kriek_9

Lambik, geuze en kriek zijn, mede dankzij een algemene herwonnen belangstelling voor streekproducten, aan een tweede leven toe. Ze zorgen vandaag voor een unieke, internationale uitstraling van onze regio.

Tentoonstelling ” lambik in het glas”

Johan "Wanne" Madalijns, voorzitter van De Lambikstoempers vzw
Johan "Wanne" Madalijns, voorzitter van De Lambikstoempers vzw

2009-07-03-geuze-en-kriek_8Zo’n 200 lambik- of geuzeglazen, aangevuld met authentieke lambikstoempers en oude bierkaartjes uit de privécollectie van Johan “Wanne” Madalijns, voorzitter van De Lambikstoempers vzw.
Een boeiende tocht langsheen een aantal verschillende glazen die eigenlijk een glazen landkaart van onze regio zijn. Wie kent nog de vele namen van bieren en brouwers die je terug vindt op deze glazen? Wat is een lambikstoemper?

Het unieke evenement tijdens de tentoonstelling namelijk de “Proeverij rondom lambik, geuze en kriek” die doorgaat dinsdag 7 juli 2009 is zoals schepen Martin Schoukens het zij volledig volboekt tot drie maal toe!

Geuze & kriek: een smakelijke expo – van 4 juli tem 16 augustus 2009.
Colomakasteel, Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw
gratis toegang.

%d bloggers liken dit: