VLEZENBEEK: – Dit jaar viert men van 7 tem 15 augustus 2009, 30 jaar Hoebelfeesten in Vlezenbeek.

2009-07-03-hoebelfeesten_480

Voorzitter Koen Vander Straeten vertelt hoe het allemaal begon:

2009-07-03-hoebelfeesten_koen“ Het is eigenlijk heel langzaam gebeurt. 30 jaar geleden was het een jeugdhuis die het organiseerde gedurende één dag met een boesteringkermis en daarna is het stilaan uitgegroeid tot wat het nu geworden is. Zo af en toe eens uitpakken met een grote artiest. Zo hebben we nu Natalia kunnen strikken voor vrijdag 7 augustus, wat niet gemakkelijk was. Maar de artisten bureaus hebben door de jaren wel vertrouwen gekregen in onze degelijke organisatie.”

Natalia treed met haar programma ‘The Wise Girl Summertour 2009′ voor het Pajottenland en de Zennevallei alleen maar op in Vlezenbeek! De organisatie heeft zijn best gedaan om de inkomprijs democratisch te houden. 15 euro in voorverkoop bij de lokale handelaars of op de vernieuwde website www.hoebelfeesten.be . Snel wezen is echter de boodschap want Koen Vander Straeten meldt dat de voorverkoop reeds op volle toeren draait en in de tent kan 3000 man binnen dus op is op.

Verder op het programma is er traditioneel op zaterdag 8 augustus de “beach party” met 100.000 liter water en 10 ton zand. Het enige verschil met de vorige jaren is dat er nu verschillende discobars zijn. Namelijk Haifax, Onnozelaar en Adventure.

Zondag wordt een familiedag met voor de kinderen poppentheater, steltenlopen,…

En voor de papa’s die hun tweede jeugd willen beleven pakken de hoebelfeesten om 17 uur uit met een spel zonder grenzen.

Donderdag 13 augustus is er een nieuw concept. Hoebelfeesten geeft lokale groepen en de jeugd terug de kans om een optreden te geven. Dus 5 groepen mogen zich bewijzen in de tent.

Gus Luxmore geeft zijn eerste concert. De andere groepen zijn Saturday Sinner, State of Mine, JiNX, Choco La Mousse.

Vrijdag 14 augustus Is er voor de 7de keer de ‘Q-party’ met het foute uur van Sven Ornelis. (Inkom 10 euro

En zoals de traditie het wil wordt er op zaterdag 15 augustus afgesloten met een boesteringkermis.

Voorzitter Koen Vander Straeten: “ Voor ons 30 jarig bestaan plannen we nu rond 18 uur een gratis optreden van niemand minder dan Günther Neefs & 4-band. En na het optreden geven we er nog een goei lap op om ons 30 jaar te beëindigen met een afsluitparty.”

2009-08-15-hoebelfeesten-2009

Alle info op www.hoebelfeesten.be

Share

%d bloggers liken dit: