verkiezingen-stemmen-potloodSINT-PIETERS-LEEUW / VLAAMS-BRABANT: – De burgemeesters van Halle-Vilvoorde, die vinden dat ze de Europese verkiezingen niet kunnen organiseren, hebben de oproepingsbrieven voor deze verkiezingen aan de gouverneur van Vlaams-Brabant overhandigd. Deze zal de brieven nu in zijn naam versturen.
2009-05-15-Kiesbrieven-1

De burgemeesters, met oa. Lieve Vanlinthout uit Sint-Pieters-Leeuw overhandigden gezamenlijk elk 1 symbolische doos kiesbrieven op het provinciehuis te Leuven. Hiermee wensen ze nogmaals een politiek signaal te geven tegen de niet-splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.
2009-05-15-Kiesbrieven-2

17 gemeenten uit Halle-Vilvoorde beslisten geen kieslijsten te kunnen opstellen evenals de oproepingsbrieven te versturen, waarna de gouverneur de taak overnam.

De gemeenten die vrijdag present waren zijn Gooik, Halle, Herne, Lennik, Londerzeel, Meise, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Zemst.
Liedekerke en Overijse waren ook verwacht maar zijn niet komen opdagen.
Asse, Affligem, Beersel en Steenokkerzeel beslisten eerder net als de al vermelde 13 gemeenten geen kieslijsten samen te stellen, maar zullen de kiesbrieven zelf versturen.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen liet begin januari al weten dat hij net als in 2007 geen tuchtsancties zou nemen tegen burgemeesters die de EU-verkiezingen zouden boycotten.

%d bloggers liken dit: