Sint-Pieter-en-Pauluskerk Sint-Pieters-Leeuw
Sint-Pieter-en-Pauluskerk Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW : – Vandaag is men begonnen met het plaatsen van stellingen die dienen voor de restauratie van de Sint-Pieter-en-Pauluskerk aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw.

Architect Karel Breda: “ De restauratie die nu start omvat fase I. Namelijk de stabiliteit  van het koor. Deze werken zullen één jaar duren. Ook werd voorzien de bijzondere fresco’s van de hand van De Geetere in de zijbeuken te herstellen.”
2009-03-16-sint-pieterskerk_42009-03-16-sint-pieterskerk_3

2009-03-16-sint-pieterskerk_kruisiging-van-de-h-petrus_cossiers-jan
Ook het doek “Kruisiging van de H. Petrus” door Cossier Jan zal de kerk tijdelijk verlaten. Het wordt overgebracht naar een atelier voor restauratie.


Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw: Fresco’s Georges De Geetere
Woensdag 22 april 2009 om 20 uur in de Sint-Pieterskerk

Naar aanleiding van de restauratiewerken in de Sint-Pieterskerk aan de Rink dit voorjaar,licht architect Karel Breda het verloop van deze werken toe.Kunstkenner Mario Baeck geeft uitleg over het werk van schilder en keramist Georges De Geetere en meer in het bijzonder over de schitterende fresco’s in deze kerk.Mario Baeck gaf meerdere publicaties uit over het werk van deze veelzijdige kunstenaar.Deze lezing vindt plaats in de Sint-Pieterskerk en is een organisatie van de parochie Sint-Pieter,het Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma,het Davidsfonds en het gemeentebestuur Sint-Pieters-Leeuw in een coördinatie van de Werkgroep voor Streek- en Volkskunde.
Vrije toegang
organisatie: Davidsfonds & vzw Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma

%d bloggers liken dit: